Първата цел на ВМРО след влизане в новия парламент е

...
 Първата цел на ВМРО след влизане в новия парламент е
Коментари Харесай

Каракачанов: Важно е всички да седнат на една маса

 

Първата цел на Вътрешна македонска революционна организация след влизане в новия парламент е „ всички партии да седнат на една маса “. Това съобщи ръководителят на партията Красимир Каракачанов. Според него това е пътят, с цел да се обсъдят „ вероятните решения на проблемите на българското общество “. Каракачанов дефинира един от тях - демографската злополука. Като други проблеми той уточни стопанската система, отношението на администрацията към междинния и дребния бизнес, както и земеделието. Каракачанов загатна, че има огромна възможност Вътрешна македонска революционна организация да се коалира още веднъж с ГЕРБ.

Военният министър разяснява и отношението на Република Северна Македония към България. „ Ние сме длъжни да защитим нашите ползи. Първото нещо, което би трябвало да разбираем пред Брюксел е, че по този начин, както работи Северна Македония по отношение на България няма по какъв начин да продължим. Ние имаме ясна и твърда позиция. Въпросът е идващото българско държавно управление да продължи тази политика, а не да се огъва “, съобщи Каракачанов, като акцентира, че напън ще има, без да показва от кого.

Той отхвърли информациите, че са стартирани диалози за цената на втората група от осем самолета F-16.

„ През август Министерството на защитата изпрати писмо до „ Локхийлд Мартин “ да ни оповестят техните благоприятни условия за цени и наличия на самолети. От тук нататък аз мисля, че това ще е работа за идващото държавно управление - да организира договарянията. Когато се проведат диалозите, ще би трябвало да бъде импортиран план в Министерския съвет и в Народното събрание и в случай че Народното събрание го утвърди и каквато сума утвърди, това ще бъде решението “, разясни министърът на защитата. Той означи, че при договарянията ще би трябвало да бъде решен освен въпросът за цената на осемте F-16, само че и за метода на заплащане.

„ Едно е ясно, повече няма да има еднократно заплащане, ще има разсрочено заплащане. Но на какъв брой вноски и какви суми е въпрос на договаряния “, сподели министър Каракачанов.

Каракачанов направи изявлението си в Асеновград, където е във връзка  Деня на ракетните войски и артилерията, честването на 108 години от Балканската война и преодоляването на Одринската цитадела, както и 93-годишнината от основаването на 4-ти артилерийски полк.

 „ Артилерия и ракетните войски са приоритет в нашата активност. Много беше направено по тематиката в миналите четири години, само че няма по какъв начин за подобен интервал да се навакса това, което е пропуснато за 30 години “, сподели военният министър. Той засегна и въпроса със жилищата на българските военнослужещи. По думите му дълги години е било процедура парцелите на Министерството на защитата, които са на хубави места в градовете, да бъдат подарявани или продавани на частни компании. „ Подготвили сме цялостен лист с парцели, които са в гарнизоните и под формата на отстъпено право на градеж, ще бъдат оповестени на търг и ще бъдат придобивани жилища в приключен тип “, съобщи Красимир Каракачанов. Той заяви, че също така, към тези здания ще се изградят и детски градини и центрове, с цел да могат като се местят от един гарнизон в различен военнослужещите да могат да запишат децата си в съответната детска градина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР